Viikonloppuna menehtyneen 37-vuotiaan rattikelkkailun olympiavoittajan Steven Holcombin kuolinsyy ei käynyt ilmi ruumiinavauksessa.

Yhdysvaltalainen Holcombe löytyi lauantaina kuolleena huoneestaan maansa olympiakomitean harjoituskeskuksesta Lake Placidista.

Ruumiinavauksessa ei selvinnyt muuta kuin että Holcomben keuhkoissa oli nestettä. Se ei kuitenkaan kerro kuolinsyytä. Nyt tehdään lisää toksikologisia testejä, joiden odotetaan kestävän pari viikkoa.

Kuolemansyytutkija Francis Whitelaw kertoi ESPN:lle, ettei Holcomben elimistöstä löytynyt myrkkyjä tai huumeita. Huhut dopingin käytöstä valtasivat sosiaalisen median miehen kuoleman jälkeen, mutta Whitelaw’n mukaan sellaisesta ei löytynyt merkkejä.

Holcombe voitti olympiakullan Vancouverissa 2010 nelimiehisessä joukkueessa, lisäksi hän voitti kaksi muuta olympiamitalia urallaan.

– Maailma menetti todellisen kansallissankarin. Hän oli hieno esimerkki niin nuorille kuin vanhemmillekin, varsinainen herrasmies, sanoi entinen USA:n kelkkailuliiton jäsen Howard Lowry.

– Stevenin kengät tulevat aina olemaan liian suuret täytettäviksi kenellekään hänen jälkeensä tulevalle.