Olympiapurjehduksen RS:X- ja Finnjolla-luokkien Euroopan mestaruuksista kamppaillaan maanantaista alkaen Ranskan Marseillessa.

Suomea edustavat purjelautailussa Lontoon olympiamitalisti Tuuli Petäjä-Sirén ja Finnjollassa maajoukkuekonkari Tapio Nirkko sekä nuoret haastajat Oskari Muhonen, Mikael Hyryläinen ja Waltteri Moisio.

– Olen treenannut Marseillessa yhteensä kaksi viikkoa ja pidän paikasta kovasti. Valmentajien järjestämässä 30 purjelautailijan kisassa olin neljäs, joten minulla on hyvä fiilis aloittaa kilpailu, Petäjä-Sirén sanoo.

– On hauska kilpailla vaihteeksi kovatuulisissa olosuhteissa, sillä viime vuosien arvokilpailut on ratkottu keveämmissä tuulissa. Se voi pistää tulospakkaa sekaisin.

Nirkko on kilpaillut Rion olympialaisten jälkeen vasta kaksi kertaa; Palma de Mallorcan Eurosaf-regatassa ja Hycres’in maailmancupissa.

– Talven irtiotto vesiharjoittelusta näkyy vielä radalla, mutta tuntuma kilpailemiseen on palautunut aika hyvin. Haen ehdottomasti paikkaa finaalilähtöön eli viiden parhaan joukkoon. Siinä kaikki onkin mahdollista, kun mitalit jaetaan kerrasta poikki -formaatilla, Nirkko kertoo.

Lähde: Suomen Purjehdus ja Veneily ry