Yhdysvalloissa Timanttiliigan Eugenen osakilpailussa ei nähdä tänä viikonloppuna kaikkia kutsuttuja huippu-urheilijoita.

Eugenen kisan johtaja Tom Jordan yllättyi Yhdysvaltojen tiukasta viisumipolitiikasta, jonka takia useita tähtiä jäi pois tapahtumasta. Yksi poisjääneistä oli 110 metrin aitojen hallitseva maailmanmestaria Venäjän Sergei Shubenkov, kuten uutisoimme (lue tästä).

Shubenkov sai viisuminsa, mutta liian myöhään. Hän ei enää ehtinyt matkustaa paikan päälle.

– Ainakin kymmenen urheilijan viisumit joko hylättiin tai niiden käsittely viivästyi. Aiempina vuosina meillä ei ole ollut mitään ongelmia, sanoo Jordan AFP:lle.

USA:n viisumikäytännöt ovat tiukentuneet uuden presidentin Donald Trumpin käskystä. Trump asetti maahantulokiellon seitsemän maan kansalaisille: Syyrialle, Irakille, Iranille, Jemenille, Libyalle, Somalialle ja Sudanille.

Jordan ei kuitenkaan suoraan liitä Trumpia Timanttiliigan ongelmiin, sillä yksikään ongelmia kohdannut urheilija ei tule näistä maista.

– Kukaan heistä ei ole matkustuskiellossa. Se ei ole syy, eikä se suoraan liity Trumpiin. Mutta jotain on tekeillä.

Jordan aikoo selvittää asiaa, sillä hän ei halua ikävän tilanteen enää toistuvan.

– Varmasti haluamme tehdä jotain jälkikäteen. Haluamme selvittää, että mitä hittoa on meneillään. Nämä ovat maailman parhaita urheilijoita. Eivät he ole ensimmäistä kertaa viisumia olleet hakemassa, eivätkä ensimmäistä kertaa USA:han tulossa.