Euroopan yleisurheiluliitto EAA:n tekemä linjaus on herättänyt paljon keskustelua.

EAA:n hallitus on päättänyt aloittaa Euroopan ennätysten tilastoinnin alusta. Pitkään on ollut epäilyksiä siitä, että osa 1980-luvulla tehdyistä ennätyksistä olisi saavutettu kiellettyjen aineiden avulla.

Euroopan liiton hallitus haluaa kuitenkin odottaa Kansainvälisen yleisurheiluliitto IAAF:n kantaa asiaan, koska osa Euroopan ennätyksistä on myös ME-tuloksia.

Kolmiloikan olympiavoittaja ja maailmanennätyksen haltija Jonathan Edwards on pöyristynyt EAA:n suunnitelmista.

– Ajattelin, että ennätykseni menisi joskus rikki eikä joidenkin urheilujohtajien kädestä. Se tuntuu uskomattoman väärältä ja pelkurimaiselta. En usko heidän saavuttavan sitä, mitä he haluavat. Se sijaan se herättää epäilyksiä sukupolven yleisurheilijoiden ylle, Edwards päivitteli The Guardianille.

Samoilla linjoilla on Edwardsin maannainen, entinen huippujuoksija Paula Radcliffe. Ironista on, että dopingin vastaisesta työstä tunnettu Radcliffe on nyt vaarassa menettää maratonin ME-aikansa.

– Ymmärrän heidän halunsa ja tarpeensa palauttaa urheilu puhtaaksi, mutta tällä tuskin saavutetaan sitä. Tämä on yksi uusi tapa, jonka vuoksi puhtaat urheilijat kärsivät huijareiden toiminnasta, Radcliffe valitteli.

IAAF on säilyttänyt veri- ja virtsanäytteitä vuodesta 2005 lähtien, joten tätä ennen tehdyt Euroopan ennätykset ovat vaarassa pyyhkiytyä pois.

Paula Radcliffe

@paulajradcliffe
Some thoughts on the EAA decision today.