Usain Boltin kovin haastaja 100 metrillä, Andre de Grasse, antoi todellisen myrskyvaroituksen nykyvireestään Tukholman Timanttiliigan osakilpailussa viikonloppuna.

De Grasse pinkoi satasen 9,69 sekuntiin. Hirmuajasta osa selittyy todella voimakkaalla myötätuulella.

Kanadalaissprintteri oli itsekin hämillään juoksustaan.

– Olin shokissa, kun näin tulostaulun. Lähdin tavoittelemaan kymmenen sekunnin alitusta mutta en tuntenut olevani kauhean nopeassa kunnossa. Olen tulokseen tyytyväinen ja odotan innolla, että pääsen kellottamaan kovia aikoja hyväksytyissä olosuhteissa, de Grasse kertoi IAAF:n verkkosivujen mukaan.

Myötätuulta oli Tukholman sadan metrin kilpailun aikana 4,8 metriä sekunnissa. Hyväksyttyjen myötätuulilukemien raja on kaksi metriä sekunnissa.

Mikäli De Grassen aika olisi juostu hyväksytyissä olosuhteissa, se olisi ollut Kanadan ennätys ja de Grassen henkilökohtainen ennätys.

– Asettuessamme lähtötelineisiin, en tuntenut tuulta juuri ollenkaan. Se oli nopein juoksuni, jonka olen koskaan juossut. Kroppani tulee olemaan shokissa tämän jälkeen. En kuitenkaan malta odottaa, että pääsen näyttämään mihin pystyn hyväksytyissä olosuhteissa.