Lentopalloturnaus Power Cupissa oli avajaispäivänä, torstaina, nähtävillä korostetut turvatoimet.

Isot kuorma-autot blokkasivat tapahtuma-alueen tärkeimmän sisääntuloreitin, jotta asiaankuulumattomat eivät pääsisi ajamaan alueelle sisään. Viime aikojen terrori-iskut ovat aiheuttaneet suuren huolen massatapahtumien turvallisuudesta, ja turnauksen järjestäjät saivat lukuisia kyselyitä turvallisuusjärjestelyistä.

Vantaalla järjestettävään Power Cupiin osallistuu tänä vuonna 865 juniorijoukkuetta. Paikalle odotetaan yhteensä yli kymmentä tuhatta ihmistä.

– Ajatus kuorma-autojen käyttämisestä syntyi yhteistyössä viranomaisten kanssa, tapahtuman turvallisuuspäällikkö Janne Herkama kertoo Power Cupin tiedotteessa.

– Haluamme antaa ihmisille tunteen, että he voivat osallistua tapahtumaan turvallisin mielin.

– Kysyimme etukäteen poliisilta arviota, voimmeko järjestää tapahtuman. He eivät nähneet sille estettä.

– Suunnittelimme Power Cupia vuoden ajan yhdessä poliisin ja turvallisuusviranomaisten kanssa. Olemme ottaneet huomioon heiltä tulleet ohjeistukset. Olemme kokeneet dialogin erittäin hyväksi. Olemme panostaneet turvallisuusasioihin mieluummin hieman liikaa kuin liian vähän.

Herkama kertoo, että he ovat lisänneet järjestyksenvalvojien määrää. Erityisesti on panostettu ammattimaisiin turvallisuusvalvojiin.

– Ammattilainen osaa kuitenkin nähdä yleisötapahtumat omilla harjaantuneilla silmillään.

– Tavoitteemme on ollut järjestää paras ja turvallisin Power Cup, mitä tähän asti on järjestetty. Toistaiseksi eteemme ei ole tullut mitään huolestuttavaa.