Hyvän ystävän kuolema on varjostanut Usain Boltin valmistautumista Jamaikalla käytäviin JN Racers Gran Prix -kilpailuihin. Viikonloppuna käytävä kilpailu on Boltin jäähyväiskilpailu Jamaikan maaperällä.

Boltin läheinen ystävä, korkeushyppääjä Germaine Mason, menehtyi huhtikuussa traagisessa moottoripyöräonnettomuudessa. Läheisen ystävän menetys vaikutti syvästi Boltiin ja vei jamaikalaiselta harjoittelumotivaation.

Bolt on tietoinen siitä, että viikonlopun kilpailussa tunteet nousevat pintaan.

– Päivästä tulee varmasti tunteellinen. Tiedän, että fanit jäävät kaipaamaan sitä ja minä jään myös. Energiataso stadionilla on varmasti loistava ja odotan kilpailua innolla, Bolt kertoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Jamaikalaistähti myöntää, että lähtökohdat viikonlopun kilpailuun eivät ole olleet parhaat mahdolliset. Läheisen ystävän kuolema on ymmärrettävästi vaikuttanut Boltin harjoitteluun.

– Se oli kova paikka. Olemme ottaneet hieman takapakkia valmistautumisessamme, koska en ole ollut henkisesti valmis harjoittelemaan kahteen ja puoleen viikkoon.

Moninkertainen olympiakultamitalisti on kuitenkin luottavainen huippuvireen löytymiseen.

– Teen tällä hetkellä kovasti töitä, jotta pääsen siihen kuntoon, jossa olin. Luotan siihen, että onnistumme valmentajani kanssa löytämään hyvän vireen. Olemme tehneet tätä vuosien ja vuosien ajan.