Passari Katja Kylmäaho, 23, vaihtaa HPK:sta Saksan Bundesligan USC Münsteriin, jonne siirtyi noin viikko sitten myös keskitorjuja Roosa Laakkonen LP Kangasalan riveistä.

– Totta kai olen todella innoissani. Olen haaveillut tästä jo jonkin aikaa ja nyt tuli hyvä hetki toteuttaa unelma. Saksassa on hyvä taso ja olen kuullut myös asioiden toimivan siellä muutenkin. Odotukset kaudesta ovat kovat ja odotan kehittyväni. Valmentajasta on ensitapaamisella hyvä fiilis. Hienoa, kun on kaikki uutta omassa joukkueessa sekä verkon toisellakin puolella, Kylmäaho toteaa Lentopalloliiton tiedotteessa.

Kylmäaho on pelannut 27 naisten maaottelua ja 21 nuorten maaottelua. Mestaruusliigassa vuoden 2016 Suomen mestari on voittanut kaikkiaan neljä mitalia ja pelannut 162 ottelua. Hänet valittiin vuoden tulokkaaksi 2013.

Münster oli viime kaudella runkosarjassa seitsemäs ja eteni puolivälieriin, jossa putosi hopeajoukkue Stuttgartille.