Maratonin entinen ME-mies Patrick Makau on päättänyt ottaa ennätyksensä takaisin Berliinissä 24. syyskuuta.

32-vuotias Makau juoksi ME-ajan 2.03.38 juuri Berliinissä 2011. Sen jälkeen hänellä on ollut erilaisia polvivaivoja, viimeksi hän juoksi Fukuokassa joulukuussa 2.08.57. Silti hän uskoo pystyvänsä alittamaan Dennis Kimetton ME:n 2.02.57.

– Olen valmistautunut erittäin hyvin Berliiniin, ensi kertaa sitten 2011. Nyt polvessani ei tunnu enää painetta, tunnen oloni todella paljon paremmaksi, Makau sanoo Daily Nationille.

Berliiniin on tulossa huima kattaus. Mukana ovat myös juuri Makaulta ennätyksen itselleen ottanut Wilson Kipsang (2.03.23) sekä Niken Breaking2-yrityksessä huiman 2.00.25 juossut Rion olympiavoittaja Eliud Kipchoge. Sitä ei kuitenkaan hyväksytty maailmanennätykseksi.

Molemmat miehet valittiin Kenian Lontoon MM-joukkueeseen, mutta he kieltäytyivät juostakseen Berliinissä.

– He ovat riittävän kokeneita kavereita rikkoakseen ME-ajan, mutta niin olen minäkin. Kun näin kovia miehiä on haastamassa toisiaan, uskon Berliinissä syntyvän maailmanennätyksen, Makau sanoo.

Hän ei silti usko, että normaalimaratoneilla hätyytellään ihan heti kahden tunnin rajaa.

– Se voi onnistua järjestetyissä kontrolloiduissa oloissa kuten Niken yrityksessä, mutta ei vielä aikoihin normaaleilla reiteillä.