Tennisleganda Martina Navratilova on ottanut rajusti kantaa toisen tennislegendan Margaret Courtin homofobisiin lausuntoihin.

Courtin kovat lausunnot voi lukea tästä linkistä.

Jo eilen mietenniksen tähti Andy Murray otti voimakkaasti kantaa aiheeseen.

60-vuotias Navratilova kirjoitti BBC:n mukaan avoimen kirjeen, jonka hän osoitti Australian avoimille ja siellä sijaitsevalle Margaret Court Arenalle.

– Tuollaista käytöstä ei pitäisi missään nimessä kunnioittaa. Nyt on täysin selvää, kuka Court on, hän on entinen loistava pelaaja, rasisti ja homofoobikko, Navratilova ruoskaisi.

– Hänen katkera vihansa ei ole vain mielipide. Hän yrittää aktiivisesti estää LGBT-ihmisiä (lesbot, homot, biseksuaalit ja transsukupuoliset) saamasta samoja oikeuksia kuin muut, Tiedoksi Courtille: mekin olemme ihmisiä.

Jo vuonna 1990 Court julisti Navratilovan olevan huono roolimalli nuorille tennispelaajille homoseksuaalisuutensa johdosta. Vuonna 1970 Court lausui Etelä-Afrikan rotuerottelusta melkoisia sanoja.

– Etelä-Afrikan tilanne rasismin suhteen on paremmin organisoitu kuin missään muualla, erityisesti paljon paremmin kuin Yhdysvalloissa.

– Courtin käytös on todella typerää, kenttiä pitäisi nimetä ihmisten mukaan myös siksi, millaisia he ovat ihmisenä, ei vain urheilusaavutustensa vuoksi, Navratilova kirjoitti.

– Mielestäni Australian Margaret Court Arena pitäisi nimetä uudelleen 14-kertaisen Grand Slam voittajan Evonne Goolagongin mukaan, hän on alkuperäisiä Australian aboriginaaleja. Evonne Goolagong Arena kuulostaa todella hyvältä, siinä on nimi, jota me kaikki voimme kunnioittaa. Jokaisella tasolla.