Ennen Yhdysvaltain mestaruuskisojen naisten 400 metrin aitojen finaalia maailman kärkitulos oli USA:n Ashley Spencerin 53,38. Finaalissa peräti viisi juoksijaa paineli kovempaa.

Hallitseva olympiavoittaja Dalilah Muhammed juoksi ennätyksensä 52,64. Ennätys kirjattiin koko kärkiviisikolle. Kaksi muuta Lontoon MM-paikan lunastanutta olivat Shamier Little 52,75 ja Kori Carter 52,95.

Koskaan aikaisemmin kolme naista ei ole alittanut 53 sekuntia samassa kilpailussa.

Ulos MM-joukkueesta jäivät ennätyksillään entinen maailmantilaston kärkinainen Spencer ajalla 53,11 sekä Georganne Moline huippuajalla 53,14.

– Ihan uskomaton tunne. Valmentajani sanoi, että pystyisin tällaiseen aikaan, minun piti vain uskoa itseeni. Halusin ennen kaikkea päästä MM-joukkueeseen ja sekin onnistui, Muhammed sanoi Sport24:llä.