Vasta 18-vuotias jamaikalainen Cavanh McKenzie menehtyi vuonna 2014 kesken juniorien Amerikan maastojuoksumestaruuskilpailujen. Kilpailut pidettiin Trinidad & Tobagossa.

Hänen äitinsä Pauline Davies odottaa edelleen jonkinlaista korvausta poikansa menettämisestä, mitä hän ei ole saanut.

Trinidad & Tobagon yleisurheiluliiton mediavastaava Peter Samuel kertoi The Trinidad Expressille, että kuolinsyy oli massiivinen sydänkohtaus – Jamaikalla tehdyn ruumiinavauspöytäkirjan mukaan sellaisesta ei löytynyt todisteita.

Äiti kertoo saaneensa vakuutuksesta 150 000 euroa, mutta on mielestään oikeutettu muihinkin korvauksiin.

– Tämä on minulle pahinta painajaista. Haluan oikeutta pojalleni, koska en lähettänyt häntä sairaana kilpailuihin, hän oli täysin terve. Takaisin poika tuli arkussa. Jonkun on otettava vastuu hänen kuolemastaan, äiti sanoi The Gleanerille.

Tuolloisen Jamaikan urheiluministerin Natalie Neita-Headleyn mukaan perhettä on autettu, esimerkiksi maksamalla kaikki hautajaiskustannukset, mitkä maksoivat 450 000 euroa.

– Valtio on auttanut perhettä niin paljon kuin voi. Olemme tehneet parhaamme. Avustimme hautajaiskuluissa ja -järjestelyissä, lisäksi olemme toimittaneet perheelle ruokaa, sillä heidän tilanteensa on ollut heikko.

Yksi ongelma on vakuutuksissa. McKenziellä ei ollut henkilökohtaista vakuutusta, kuten ei Jamaikan liitollakaan kilpailuihin lähetetyille urheilijoille. Ainoa vakuutus, mikä oli voimassa, oli kilpailun järjestäjien.

– Jamaikan yleisurheiluliitto voisi tehdä valituksen asiasta, sitten olisi vakuutusyhtiön tehtävä päättää, oliko kyse tapaturmaisesta kuolemasta vai ei, Neita-Headley sanoi.

Jamaikan liiton puheenjohtaja Warren Blake on eri mieltä.

– Emme me voi valittaa yksittäisen urheilijan puolesta. On muutenkin hankalaa yrittää käsitellä kolmen vuoden takaisia asioita.

Neita-Headley kertoi ohjeistaneensa perhettä ottamaan yhteyttä lakimieheen. Sellainen heillä hetken olikin, mutta hän luopui jutusta.

The Gleaner otti yhteyttä myös maan nykyiseen urheiluministeriin Olivia Grangeen.

– Pitääpä katsoa juttua vielä uudelleen, jos voisimme tehdä jotakin. Tulemme olemaan yhteydessä pojan äitiin, Grange lupasi.