Petra Kvitova on taas iskussa.

Tshekkilänien tennisässä voitti Birminghamin ATP-turnauksen finaalissa australialaisen Ashleigh Bartyn vakuuttavasti 4–6, 6–3, 6–2.

Voiton arvoa nostaa fakta, että tämä oli vasta Kvitovan kauden toinen turnaus. Kvitova joutui viime joulukuussa kotiinsa rynnänneen ryöstäjän veitseniskun kohteeksi. Kvitovan käsi vahingoittui iskussa, ja tämä palasi kilpakentille vasta viime kuussa Ranskan avoimissa.

Enää vaivasta ei ollut tietoakaan, kun Kvitova porhalsi turnausvoittoon.

Vuosien 2011 ja 2014 Wimbledon-voittaja vaikutti olevan parhaassa kunnossaan aikoihin. Erityisesti Kvitovan räjähtävä ykkössyöttö oli jälleen kuosissa. Kvitova paukutti Bartya vastaan peräti 13 ässää.

Edellisen kerran Kvitova oli pelannut finaalissa ruohoalustalla juuri 2014 Wimbledonissa.

– Nautin finaalien pelaamisesta ruoholla. Kunpa pääsisin pelaamaan niitä useammin! Ei haittaisi yhtään, vaikka seuraava olisi jo muutaman viikon päästä, hän viittasi Wimbledonin finaaliin uutistoimisto Reutersin mukaan.

– Mutta siihen on vielä pitkä matka, Kvitova sanoi.

Kvitova oli voiton jälkeen haltioissaan.

– Tämä oli aivan uskomaton turnaus ja viikko. Ensimmäisistä lyönneistä alkaen tuntui mahtavalta. Oli hienoa saada ruohokausi käyntiin, Kvitova tunnelmoi.

– Minulla ei ollut juuri mitään odotuksia. Tulin vain pelaamaan ja kehittämään peliäni. Tänään pystyin pelaamaan parasta peliäni, ja toivottavasti pystyn jatkossakin.

Jos tämä onnistuu, kolmas Wimbledonin valloitus ei välttämättä ole kaukana.