Lahdessa pidetyt pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisat tuottivat hurjasti tappiosta.

Hiihtoliitto tiedottaa taloudellisen tuloksen jäävän peräti 1,6 miljoonaa euroa pakkasen puolelle.

– Suunnitelmat taloushaasteesta selviämiseksi on tehty niin lyhyellä kuin pitkälläkin aikajänteellä. Ensisijaisesti olemme turvanneet urheilutoimintojemme jatkumon. Joukkueemme ovat erittäin potentiaalisia olympiamenestyjiä ensi kaudella. Pitkällä tähtäimellä talouttamme turvaavat sekä kymmenvuotinen mediasopimus, vahvat maailmancuptapahtumamme sekä kehittyvä kumppaniverkosto, Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala sanoo tiedotteessa.

Hiihtoliiton tiedotteen mukaan henkilöstön kanssa käytyjen yt-neuvottelujen tuloksena Hiihtoliitto lomauttaa henkilöstöä, mutta ketään ei irtisanota.

Ilta-Sanomat kertoi aiemmin, että kisoista olisi tulossa tappiota 1,3-1,5 miljoonaa euroa, mutta povaus oli alakanttiin. Lisäksi Ilta-Sanomat raportoi Hiihtoliiton anoneen Opetus- ja kulttuuriministeriöltä erityisavustusta tappioiden peittämiseksi.