Irlantilainen UFC-tähti Conor McGregor on mahdottomalta tuntuvan haasteen edessä kohdatessaan Floyd Mayweatherin nyrkkeilyottelussa elokuun lopulla.

Ottelu on McGregorin ensimmäinen ottelu nyrkkeilyn ammattilaiskehässä. Irlantilaisen tilannetta ei helpota se, että Mayweather on voittanut kaikki 49 ottelua ammattilaisurallaan.

McGregorin entinen sparripari Tony Senior kokee, että heikoista lähtökohdista huolimatta, irlantilaisella on saumat yllättää Mayweather.

– Jos hän onnistuu iskemään Mayweatheria kovalla lyönnillä, hänellä on mahdollisuus toteuttaa nyrkkeilyhistorian suurin yllätys, Senior toteaa irish-boxing.comin mukaan.

McGregorin mahdollisuuksia arvioidessa moni jättää huomioimatta ottelijoiden kokoeron, joka on vahvasti irlantilaisen hyväksi.

– Kun ottelu käydään 69 kiloisena, McGregorilla on massiivinen kokoetu. Hän on ottelijoista selkeästi voimakkaampi. Kysymys kuuluu: onnistuuko hän osumaan Mayweatheriin kovalla lyönnillä?

– Mayweather on jo 40-vuotias. Hän ei ole näyttänyt merkkejä hidastumisesta mutta ikääntyminen vaikuttaa meihin kaikkiin. Hän ei ole otellut muutamaan vuoteen. Kukaan ei tiedä, millä tasolla hän on.

Senior kokee, että kävi ottelussa miten tahansa, McGregor lähtee kehästä voittajana.

– Jos hän häviää? Silloin hän on saanut aikaan yhtä paljon kuin Mayweatherin edelliset 49 vastustajaa. Hän tienaa ottelusta tajuttoman määrän rahaa ja jos hän onnistuu laittamaan Mayweatherille kampoihin, hän voittaa nyrkkeilyfanien arvostuksen puolelleen. Periaatteessa hän ei voi hävitä.