Hakkuri Urpo Sivula liittyy taas Suomen miesten lentopallomaajoukkueen riveihin. Jalkavaiva on paranemaan päin ja Sivula pääsee mukaan Maailmanliigan turnaukseen Helsingin Hartwall Arenassa torstaista lauantaihin.

– Joukkue on muuten sama kuin Etelä-Korean turnauksessa viime viikonloppuna. Toivotaan, että Sivula on tiukassa tikissä kotiturnauksessa, maajoukkueen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo sanoo.

Sivula loukkasi jalkansa toukokuun puolivälissä ennen Saksaa vastaan pelattuja maaotteluja.

– On todella hienoa pelata Hartwall Arenassa. Ensimmäistä kertaa ollaan Suomessa todella isossa hallissa. Toivottavasti tästä tulee koko lentopallokansan yhteinen tapahtuma, kun samaan aikaan pelataan nuorten Fortum Power Cupia Vantaalla, Sammelvuo sanoo.

Maajoukkueen keskipelaaja Sauli Sinkkonen on samoilla linjoilla ja toteaa, että Fortum Power Cupin nuoret tekevät tästä turnauksesta todella hienon tapahtuman.

– Toivottavasti he saavat meiltä esimerkkiä, joka kannustaa jatkamaan lentopalloilua ja innostaa jatkamaan Powerista maajoukkueeseen asti. Meillä on nykyään iso fanilauma joka turnauksessa ulkomailla, joten melkein aina tuntuu siltä, että pelataan kotikentällä, mutta tämä turnaus on jotain aivan erityistä, Sinkkonen sanoo.

– Taistelemaan lähdetään ja vaikeassakin asemassa lähdetään aina eteenpäin positiivisen kautta.

Suomi kohtaa kotikentällään Slovakian, Kiinan ja Australian. Slovakia johtaa ensimmäisen turnausviikonlopun jälkeen Maailmanliigan 2-ryhmää puhtaalla pelillä erin 9-1. Kiina on neljäntenä, Australia kymmenes ja Suomi yhdestoista.

Suomen joukkue Maailmanliigan turnauksessa Helsingissä:

Passarit: Eemi Tervaportti, Niko Haapakoski

Keskipelaajat: Sauli Sinkkonen, Tommi Siirilä, Miki Jauhiainen, Henrik Porkka

Yleispelaajat: Elviss Krastins, Jan Helenius, Peetu Mäkinen, Eemeli Kouki

Hakkurit: Urpo Sivula, Antti Ropponen

Liberot: Lauri Kerminen, Eetu Pennanen

(Lähde: Lentopalloliitto)