Venäjän yleisurheiluliitto ei lähetä urheilijoitaan alle 18-vuotiaiden MM-kisoihin Kenian Nairobiin.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF vapautti torstaina kilpailukiellosta yhdeksän venäläisurheilijaa, joilla olisi mahdollisuus kilpailla neutraalin lipun alla MM-kisoissa.

Venäjän yleisurheiluliiton päävalmentaja ja varapresidentti Juri Borzakovski sanoi kuitenkin uutistoimisto TASSille, että Keniaan ei ole turvallista lähettää urheilijoita.

– Olemme totta kai iloisia, että IAAF päästää yhdeksän urheilijaamme kansainvälisille kentille. Keniaan voimme kuitenkin lähettää ainoastaan junioriurheilijamme, emme valmentajiamme ja joukkueen muita taustahenkilöitä. Olen maajoukkueen päävalmentajana lapsiemme MM-kisamatkaa vastaan Kenian turvallisuustilanteen takia, muotoili Borzakovski.

Venäjä ei ole suinkaan ainoa maa, joka ei lähetä junioreitaan 12.-16. heinäkuuta välisenä aikana järjestettäviin ikäluokan viimeisiin MM-kisoihin Nairobiin. TASSIn ja Insidethegames-sivuston mukaan USA, Iso-Britannia, Kanada, Australia, Uusi-Seelanti, Sveitsi, Japani ja Etelä-Korea ovat myös ilmoittaneet poisjäänneistään turvallisuusuhan takia.