Beach Volleyn EM-kisat pelataan elokuussa Latvian Jurmalassa. Suomalaisedustus tämän vuoden EM-kisoissa on vahva.

Suomi saavutti naisissa kaksi paikkaa. Suomesta Latviaan lähtee parivaljakot Taru Lahti-Liukkonen ja Anniina Parkkinen sekä Ida Sinisalo ja Niina Ahtiainen.

Sinisalo ja Ahtiainen osallistuvat ensimmäistä kertaa Beach Volleyn arvokisoihin aikuisten tasolla.

– Kesän suurin tavoite oli päästä aikuisten EM-kisoihin. Siellähän se nimi lukee listassa, niin siistiä! Tavoitteena on selviytyä alkulohkosta jatkoon, imatralaisnuoret iloitsevat Lentopalloliiton tiedotteessa.

Miehissä Suomea edustavat Jyrki Nurminen ja Pekka Piippo. Miehet kirjoittavat suomalaista Beach Volley -historiaa, sillä kaksikko edustaa ensimmäistä kertaa miehissä Suomea Beach Volleyn arvokisoissa.

– Työ on vielä kesken. Pelkkä kisoihin osallistuminen ei riitä, vaan tavoite on myös menestyä. Kun muutamat pelin heikkoudet saadaan kuntoon, on alkulohkosta jatkoon pääseminen täysin realistinen tavoite, Piippo kertoi.

– Vuonna 2012 aloimme haaveilla kansainvälisistä peleistä ja heti perään olemme vuoden 2017 EM-kisoissa, Nurminen muistelee.