Suomalaiset yleisurheilunuoret ovat viime päivinä yltäneet upeisiin suorituksiin arvokisoissa, sillä esimerkiksi Samuel Purola otti Italiassa alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa hopeaa 100 metriltä ja pronssia 200 metriltä.

Simo Lipsanen puolestaan taisteli alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa Puolassa kolmiloikassa hopeaa ja Elmo Savola kymmenottelussa sekä miesten viestijuoksujoukkue pikamatkalla pronssia.

Tiistaina valokeilaan nousi Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleilla (EYOF) Unkarissa Julia Kivinen, joka heitti moukarikultaa komealla kaarella 64,22.

– Se meni tosi hyvin. Alkoi jännittämään ensimmäisen kierroksen jälkeen, kun ensimmäinen heitto epäonnistui. Sen jälkeen yritin vain heittää rennosti ja kierrättää moukaria ja toinen oli jo parempi, kolmannellaan voittotuloksen nakannut Kivinen hehkutti Suomen Urheiluliiton sivuilla.

Vasta 16-vuotias Kivinen oli mainiossa iskussa jo karsinnassa, jossa hän sijoittui neljänneksi.