Hollannin Dafne Schippers voitti naisten 200 metrin maailmanmestaruuden Lontoossa ajalla 22,05. Norsunluurannikon Marie Josee Ta Lou jäi vain 0,03 sekuntia.

Bahaman Shaunae Miller-Uibo tuli lopun todella kovaa, mutta jäi pronssille ajalla 22,15.

USA:n Brittney Reese voitti pituuden maailmanmestaruuden tuloksella 702. Mestaruus oli hänelle jo neljäs MM-kilpailuissa. Venäjän Daria Klishina oli toinen tuloksella 700, eikä pronssinainen Tianna Bartoletta jäänyt hänestä kuin kolme senttiä. Serbian Ivana Spanovic jäi puolestaan pronssista vain sentin, joten taistelu oli todella tasainen.

Moukarissa maailmantilaston ylivoimainen kärkimies Pawel Fajdek oli mestari tuloksella 79,81. Venäjän Valeri Pronkin oli kakkonen 78,16. Puolan Wojciehc Nowicki otti pronssin 78,03.

Naisten 3000 metrin esteissä nähtiin uskomaton kilpailu. Kenian Beatrice Chepkoech juoksi ensin ohi vesiesteen ja joutui palaamaan takaisin menettäen arviolta liki kymmenen sekuntia. Seuraavalla kierroksella hän kaatui kuivaesteen jälkeen takasuoralla, mutta nousi hämmästyttävästi uudelleen mitalitaisteluun.

Bahrainin ME-nainen Ruth Jebet veti pitkään joukkoa, mutta lopulta kisa meni kenialaisten ja amerikkalaisten jäsentenväliseksi. Chepkoech hyytyi lopussa.
USA otti täysin yllättäen kaksoisvoitto. Emma Coburn voitti ajalla 9.02,58 parantaen ennätystään viisi sekuntia. Vielä suurempi yllätys oli hopealle ajalla 9.03,77 juossut Courtney Frerichs. Hän paransi ennätystään huikeat 15 sekuntia. Kenian Hyvin Jepkemoi nappasi pronssin ajalla 9.04,03.