© Kuva: Getty Images

Iloisia uutisia – neljäs suomalaispari sai paikan beach volleyn EM-kisoihin

Suomi sai neljännen paikan ensi viikolla Latviassa pelattaviin lajin EM-kisoihin, kun Riikka Lehtonen ja Nette Tuominen nousevat varasijalta Jurmalan lopputurnaukseen.

Tätä ennen paikan EM-kisoihin olivat varmistaneet jo Taru Lahti-Liukkonen ja Anniina Parkkinen, Ida Sinisalo ja Niina Ahtiainen sekä Pekka Piippo ja Jyrki Nurminen.

Paikka Lehtoselle ja Tuomiselle avautui, kun italialaispari Marta Menegatti/Rebecca Diane Perry jää pois kisoista. Lehtonen pelaa EM-finaaleissa neljättä kertaa, Tuomiselle Jurmalan turnaus on ensimmäinen arvokisatasolla

– On kunnia päästä kentälle Riikan kanssa – se merkitsee todella paljon. Arvokisakokemus on minulle täysin uusi ja tietenkin olen innoissani, mutta fiilis on myös hieman jännittävä. Uskon, että lähdemme pelaamaan ilman paineita ja nauttimaan hienosta tilaisuudesta. Kiitos Suomen beach volley -maajoukkueelle, että sain mahdollisuuden tähän, Tuominen iloitsee.

Lehtonen ja Tuominen pelaavat EM-kisojen B-lohkossa yhdessä tshekkiläisten Barbora Hermannova/Marketa Slukova, hollantilaisten Madelein Meppelink/Sophie van Gestel sekä ukrainalaisten Inna ja Iryna Makhnon kanssa. Alkulohkon kolme parasta jatkaa 24 joukkueen pudotuspeleihin.

Lähde: Lentopalloliitto