Lentopallon EM-kilpailut päättyivät Suomen osalta tylyäkin tylymmin, kun moninkertainen arvokisamitalisti Bulgaria näytti sinivalkoisille kaapin paikan. Neljännesvälierän lukemat olivat Suomen hyvästä alusta huolimatta murskaavat: 3-1 (23-25, 25-21, 25-11, 25-12) Bulgarialle.

Kuten erälukemat kertovat, Suomella ei ollut ottelun kahdessa viimeisessä erässä mitään jakoa.

– Kaveri syötti kovaa, mutta ne pitää vaan saada ylös ja iskeä itse. Se toimi puoli peliä ja sitten katkesi, Suomen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo pohdiskeli Lentopalloliiton tiedotteessa.

– Otteluun tultiin juuri niin kuin pitikin. Pelaajat toteuttivat juttuja hyvin. Se voima, jolla tultiin tähän peliin, katkesi kuitenkin liian nopeasti. Se voima oli liian ohut. Sitten kun tuli vaikeuksia kolmannen erän alussa, vähän luovutettiin, Sammelvuo totesi.

Positiiviseksi asiaksi kisoista jäi muutaman pelaajan arvokisadebyytti sekä se, että 12 parhaan joukkoon selviytyminen todennäköisesti takaa Suomelle varman paikan seuraaviin, vuoden 2019 EM-kilpailuihin. Tuolloin EM-kisat laajenevat nykyisestä 16 joukkueen turnauksesta 24 maan mittelöiksi.

Ennen seuraavia EM-kisoja Suomi pelaa ensi syksynä Italiassa ja Bulgariassa järjestettävissä MM-kisoissa.

– Me ollaan kuitenkin viimeisen vuoden aikana saavutettu paljon: Selviytyminen EM-kisoihin ja MM-kisoihin, ja täällä pudotuspeleihin 12 parhaan joukkoon Euroopassa. Tulos oli täällä vielä huono maailman huippujoukkueita vastaan.

– Tämän jälkeen pitää katsoa tosiasioita silmiin; mitä täällä oli hyvää ja missä on parannettavaa, Sammelvuo sanoi.

Lähde: Lentopalloliitto