KUORTANE. EM-kilpailuihin valmistautuvan lentopallomaajoukkueen kokenein pelaaja Antti Siltala on monessa asiassa järkähtämätön. Kuten siinä, että hän ei sosiaaliseen mediaan liity.

Kuitenkin usein heti harjoitusten jälkeen Siltala tihrustaa tarkasti älypuhelintaan.

Ei kai mies someta salaa?

-Hah, en todellakaan. Mutta treenien aikana tulee aina joku 4200 viestiä, Siltala kuittaa.

Syy viestitulvaan on selvä. Siltala, 33, aloitti noin vuosi sitten työt nykyään Sampo Volleyna tunnetun pielavetisen liigaseuran taustaorganisaatiossa. Kaksitoista vuotta Euroopassa ammattilaisena pelanneelle Siltalalle on tarttunut matkan varrelta paljon sellaista tietotaitoa, josta on seuralle hyötyä. Ja kuten kaikki seuratoiminnassa mukana olevat tietävät, työ ei tekemällä lopu. Tämän on Siltalakin saanut huomata.

– Pelaamiseen verrattuna työmäärä lisääntyy potenssiin 84, hän naurahtaa.

– Vaikka tiesin kyllä etukäteen, miten paljon siinä on hommia.

Sampo oli yksi 2000-luvun menestyneimmistä seuroista Suomessa kolmella mestaruudellaan (2004, 2005 ja 2009) sekä viidellä muulla mitalillaan. CEV Cupissa Sampo oli puolivälierissä 2007, Challenge Cupissa taas 2008. Tällä vuosikymmenellä menestys on kiertänyt kevään 2010 hopean jälkeen, kunnes viime keväänä Sampo voitti pronssia.

– Yritämme nostaa Sampoa taas Suomen kärkeen, mutta maltilla. Viime kaudella teimme jo voitollisen tuloksen, ja puhtaasti omalla toiminnallamme. Meillä ei ole mesenaattia, joka kuittaa laskut, Siltala kertoo.

– Budjettimme on noin puolet siitä mitä liigan kolmella kärkiporukalla. Mutta vähän pystymme nyt kasvattamaan sitäkin.

[nosto tasoitus=”vasen”]Maajoukkueessa haluan pelata vielä ainakin ensi vuoden MM-kisat. Kaksostyttömme menevät kouluun kahden vuoden päästä, ja silloin todennäköisesti palaamme Suomeen.[/nosto]

Siltala toimii Sampossa lähinnä seuran urheilutoiminnan neuvonantajana ja osallistuu aktiivisesti mm. pelaajien kartoitukseen ja hankintoihin. Viime viikolla seura pääsi kertomaan ilouutisen, kun venezuelalainen yleispelaaja Enderwin Herrera liittyi joukkueseen.

– Yritämme rakentaa seuran, jossa juniori- ja amatööripuoli on kestävällä pohjalla ja jonka edustusjoukkue on sarjan kärkipäässä, Siltala sanoo.

Kovin kaukana ei välttämättä ole sekään päivä, että Siltala on Sampo Volleyssa tuplaroolissa – pelaajana ja taustaorganisaation jäsenenä. Mies on nimittäin suunnitellut uraansa jo muutaman vuoden eteenpäin.

– Maajoukkueessa haluan pelata vielä ainakin ensi vuoden MM-kisat. Ajatus on, että pelaisin vielä kaksi vuotta ammattilaisena ulkomailla. Kaksoslapsemme, tyttö ja poika, menevät kouluun kahden vuoden päästä, ja silloin todennäköisesti palaamme Suomeen. Täällä olisi ajatus pelata vielä Sampossa.

– Tällainen suunnitelma on nyt tehty. Motivaatiota riittää, ja kun olen saanut olla terveenä, pelaaminen on vielä mukavaa. Ja varmaan peliuran jälkeenkin jatkan Sampon hommissa, Siltala kertoo.

Ainakin vielä ensi kauden Siltala pelaa Turkin liigassa Maliye Piyangon riveissä.