Suomen lentopallomaajoukkue kohtaa tänään illalla kello 21.30 alkavassa ottelussa kisojen isäntämaan Puolan.

Vastus ei juuri voisi kovemmaksi ja hienommaksi muuttua. Puola ei ole enempää eikä vähempää kuin lentopallon hallitseva maailmanmestari vuoden 2014 MM-kisoista. Ja nyt siis pelataan Puolan kotikentällä täpödäydessä Gdanskin Hala Ergo Arenassa.

Tämä on upein mahdollinen paikka, johon Suomen maajoukkue voi päästä – niin urheilullisen haasteen kuin tapahtuman tunnelman kannalta.

– Kun yli 11000 ihmistä huutaa täysillä, joukossa muutama tuhat suomalaista, kyllä se pistää kenet tahansa pelaamaan, Suomen kapteeni Eemi Tervaportti hekumoi.

Tervaportti (kuvassa) tietää myös, että illan ottelu myytiin loppuun hujauksessa.

– Olin itse valmiudessa, kun liput tulivat myyntiin. Kartasta näkyi, kun zup zup vaan paikat katosivat. Kaikki menivät viidessä minuutissa. Onnistuin kuitenkin ostamaan porukoille liput, Tervaportti kertoo.

Myös hakkuri Lelu Ojansivu fiilisteli Puola-pelillä jo etukäteen.

– Ei oikein hienompaa voi olla. Puola siellä, mökki täynnä ja vielä meidän fanit huutaa joukossa. Mutta vasta hallissa se fiilis iskee kunnolla päälle, Ojansivu sanoo.

Hän lienee viimeinen mies, jolla puntti väpättää kovankaan metelin edessä. Miehellä kun on kokemuksia mitä eksoottimmista pelipaikoista, aina Irania myöten.

– Ei todellakaan tutise. Siitä meiningistä nauttii vaan!

EM-lentopallo: Suomi–Puola tänään kello 21.30. Ottelua voi seurata YLE TV2:sta ja YLE Puheelta.