Viasatin jääkiekkoselostaja Antti Mäkinen on viimeisen vuoden aikana laajentanut lajirepertuaariaan kamppailu-urheilun puolelle.

Hän on selostanut Viaplay Fightingilla kovatasoisia ammattilaisnyrkkeilyiltoja, ja on tulevanakin viikonloppuna hurjan urakan edessä.

Mäkinen aloittaa perjantai-iltana KHL:n huippuottelulla SKA-Jokerit, ja lauantaina hän selostaa Olavinlinna Boxing Night -illan sekä yöllä oteltavan ja koko maailman pysäyttävän nyrkkeilyottelun Floyd Mayweatherin ja Conor McGregorin välillä.

– Viimeksi mainittu on tapahtumana hypetyksen maailmanmestari! Siinä voi käydä miten vaan, ja vaikka 95 prosenttia asiantuntijoista sanoo, että Mayweather voittaa, on siellä se viiden prosentin sauma. Odotan ottelua todella innoissani, Mäkinen sanoo.

Mäkinen aloitti nyrkkeilyn selostamisen viime talvena, kun Helsingissä järjestettiin kovatasoinen All in Fight Night.

– Mietin monta vuotta, mikä voisi olla toinen laji selostettavakseni jääkiekon rinnalle. Sellainen, jolla ei olisi mitään tekemistä jääkiekon tai joukkueurheilun kanssa. Kun meille tuli Viaplay Fighting, niin oli ns. ”easy call” hypätä tekemään, kun sitä kysyttiin, hän kertoo.

Täysin erityyppiset lajit luovat tekijälle kovan haasteen.

– Niiden selostamisessa on paljon eroja. Jääkiekossa on tietty rytmi, joka vie lähetyksen läpi. Nyrkkeilyssä taas samaan aikaan ei tapahdu mitään, mutta nanosekunnin päässä voi tapahtua kaikki. ”The hetki” on joka hetki, Mäkinen kertoo.

Mäkisen vahvuutena ovat kova lajitietous ja taito nostaa selostettavien tapahtumien tunnelma kattoon.

– Minun tyylissäni tunnelman luominen on tärkeää. Haluan pystyä pumppaamaan niin paljon tunnetta, että vaikka et olisikaan mikään asiantuntija, kiinnostut seuraamaan tapahtumaan, hän sanoo.

Mäkisen selostuksista pääsee siis nauttimaan läpi viikonlopun. Viasat tarjoaa siihen mahdollisuuden laajalti, sillä sen kanavat ovat vapaassa katselussa läpi perjantaiaamusta alkaen. Viasat Open Weekend: linkki (kaikki muut paitsi nyrkkeilymatsi).

Mayweatherin ja McGregorin ottelu on Suomessa nähtävissä yksinoikeudella Viaplaylla pay per view’nä. Katso ottelu suorana Viaplayssa (linkki).