Suomen lentismiehet hävisivät Serbialle ja jatkopaikka selviää myöhäisottelussa.

Suomen miehet syttyivät Serbiaa vastaan kunnon taisteluun vasta kolmannessa erässä lentopallon EM-kisojen alkulohkon viimeisessä ottelussaan. Serbia vei Gdanskin Ergo Arenassa pelatun ottelun 3-0 (25-20, 25-18, 34-32). Suomen jatkopaikka ratkeaa myöhäisottelussa Puola-Viro.

Jos Puola voittaa, niin Suomi menee jatkoon. Jos Viro voittaa, Suomi putoaa jatkosta.

Suomi aloitti Serbia-ottelun jähmeästi ja vasta kolmanteen erään löytyi peli-ilo ja kunnon taisteluhenki. Viisikään eräpalloa ei kuitenkaan riittänyt.

– Eihän me rennosti tultu peliin. Vähän oltiin kipsaantuneita. Toisen erän jälkeen tuli hyvä skarppaus, päävalmentaja Tuomas Sammelvuo sanoi.

– Hyökkäyspeli oli meillä hyvää ja vaikka syöttöpeli toimi, niin sillä ei saatu horjutettua kaverin hyökkäystä. Meidän pelimme kyllä riittää tällä tasolla, mutta pitää kasvaa muulla tavoin. Tällaiset pelit vaan pitää ottaa. Ei niitä kukaan anna.

Hakkuri Olli-Pekka Ojansivu oli selkeästi tehokkain Suomen hyökkääjä 16 pisteellään.

– Hyviä pätkiä lentopalloa nähtiin välillä, mutta kyllähän se niin on, että lentopallo alkaa vasta 20 pisteen jälkeen. Sitten tulee ne pelimiesten pisteet, Ojansivu totesi.

– Hienosti taisteltiin kolmannessa erässä, mutta kaksi ensimmäistä olivat heikkoja. Meidän on pakko voittaa näitä isojakin pelejä, jos halutaan pärjätä.

– Ei me saatu oikein Serbian iskijöitä kiinni, vaikka tiedettiin mitä ne tekee, Ojansivu sanoi.

Lähde: Lentopalloliitto