Pituushypyn MM-kultaa Lontoossa voittanut Luvo Manyonga havittelee uutta maailmanennätystä poikkeuksellisissa olosuhteissa.

Lontoossa Manyonga ponnisti mestariksi tuloksella 848. Huhtikuun lopulla hän loikkasi 17 senttiä pidemmälle Potchefstroomissa. Tulos 865 oikeuttaa kaikkien aikojen listalle sijaan 11.

Eteläafrikkalainen pomppuihme ja kuusi muuta urheilijaa kilpailevat keskiviikkona yli 3000 metrin korkeudessa, SuperSport raportoi. Lähde raportoi ME-yrityksen olevan ainutlaatuinen.

Lähteen mukaan miehet lämmittelevät Ranskan Tignesissä sisähallissa ja lentävät sitten helikopterilla parin minuutin matkan Alpeille, jonne on rakennettu pituushyppypaikka.

– Olemme suunnitelleet maailmanennätysyritystä. Fysioterapeutti on valmistanut Luvoa hyppäämään korkealla erityisillä hengitysharjoituksilla. Olemme myös hankkineet erityisiä lämpövaatteita, Manyongan valmentaja Neil Cornelius selvitti.

– Haluamme auttaa Luvoa tekemään todella suuren hypyn. Uskon, että hän pystyy tekemään jotakin merkittävää.

Mikäli sääolosuhteet eivät ole keskiviikkona optimaaliset, niin Corneliuksen mukaan urheilijat voivat hypätä myös torstaina tai perjantaina.

SuperSport kirjoittaa, että samalla hyppypaikalla nähtäneen myös kaksi kolmiloikkaajaa. Olympiavoittaja Jeff Henderson ja tuore maailmanmestari Christian Taylor saattavat hakea huipputulosta korkeassa ilmanalassa.

Pituushypyn ME on Mike Powellin nimissä. Powell hyppäsi 895 Tokion MM-kisoissa 1991. Kolmiloikan maailmanennätys on Jonathan Edwardsin vuonna 1995 loikkima 18,29.