Suomen miesten lentopallomaajoukkue taistelee paikasta EM-kisojen puolivälieriin Bulgarian kanssa keskiviikkona Krakovassa. Peli alkaa klo 18.30 Suomen aikaa.

Suomi on pelannut Bulgarian kanssa viimeksi olympiakarsinnoissa Berliinissä tammikuussa 2016 ja silloin tuli takkiin 1-3. Puolan MM-kisoissa 2014 Suomi sen sijaan oli parempi 3-0.

Suomen joukkue tuli aamulla järjestäjien charter-lennolla Gdanskista Krakovaan ja pääsi illansuussa harjoittelemaan 15 000 katsojaa vetävään Tauron Arenaan. Keskiviikkona aamupäivällä on enää kevyt lämmittelyharjoitus.

– Me ollaan hyvin tietoisia siitä, että me pystytään pelaamaan täällä hyvin ja ollaan itse ansaittu tämä jatkopaikka, päävalmentaja Tuomas Sammelvuo sanoo.

– Me panostamme tietenkin taas hyvään syöttöpeliin ja tarkkaan vastaanottoon. Pitää tehdä samoja asioita kuin ennenkin ja hyvin.

– Meidän lyöntipelimme Bulgariaa vastaan on isossa roolissa. Pitää käyttää meidän hyökkäystaitoja Serbian isoja torjujia vastaan.

Bulgaria hävisi alkulohkossa Venäjälle 0-3, mutta voitti sitten Slovenian ja Espanjan 3-0.

– Bulgarialla on tuttuja pelaajia. Hakkuri Tsvetan Sokolov on yksi maailman parhaista ja myös yleispelaajat ovat hyviä. Kaikki on hyvin selvää Bulgarian suhteen. Kaikki täällä tietävät toisensa ihan tarkkaan, Sammelvuo sanoo naurahtaen.

Suomi on nyt Euroopan 12 parhaan joukossa ja keskiviikkona voidaan edetä kahdeksan joukkoon.

– Mahtavaahan tämä on olla täällä. Oli Puola ja Serbia ja nyt tulee Bulgaria. Nämä ovat joukkueelle kohokohtia ja kyllähän siitä suurta nautintoa saa, kun pelataan hyvin.

Lauri Kermisen kanssa Suomen liberokaksikon muodostava Eetu Pennanen myöntää, ettei kauhean paljon tiedä Bulgarian joukkueesta ja pelitavasta vielä, mutta valmentajat pitävät kyllä huolen, että tietää ennen pelin alkua.

– Videoita peleistä katsellaan ja tutustutaan Bulgarian pelaamiseen.

– Nyt meillä ei ole enää muuta kuin voitettavaa. Ihan ekana pitää päästä pois turhasta jäpittämisestä. Otetaan vaan rennosti, ruvetaan nauttimaan ja pelaamaan, Pennanen sanoo.

Tiistain mediatilaisuudessa olivat Pennasen lisäksi keskitorjuja Henrik Porkka ja passari Niko Haapakoski. Heille ei vielä näissä EM-kisoissa ole paljon peliaikaa tullut, mutta kolmikko ei ole harmissaan.

– Aika monta pelaajaa on Suomessa, jotka haluaisivat olla täällä meidän sijastamme. Itselläni on täällä selvä rooli. Jos kentälle menen, niin silloin varmaan Kermisen Lauri on loukkaantunut, Pennanen sanoo.

Porkka kiittelee joukkueen kokeneempia keskitorjujia.

– Kolmelta muulta keskarilta saan hyviä neuvoja ja myös passari Eemi Tervaportilta saan omaan reppuun sopivia työkaluja.

Haapakoski kiittelee myös passarikaveriaan.

– Eemiltä on tullut hyviä neuvoja ja minulle uusilta valmentajilta olen myös saanut hyviä vinkkejä.

Lähde: Lentopalloliitto