Isäntämaa Puola oli Suomea vahvempi erityisesti erien lopuissa lentopallon miesten EM-kisojen lauantai-illan myöhäisottelussa Gdanskin täpötäydessä Ergo Arenassa. Suomen tappio tuli luvuin 0-3 (23-25, 21-25, 19-25).

– Eväät parempaankin oli olemassa, mutta vähän jäi vajaaksi. Kaikkien erien loput olivat samanlaisia. Pelin pitää pysyä jatkossa ehjänä erien loppuun asti, päävalmentaja Tuomas Sammelvuo sanoi.

– Harmittaa tänään aika lailla. Täytyy myöntää. Osoitti tämä kuitenkin sen, että on vastassa kuka tahansa, niin meillä on eväät olemassa. Tästä opitaan taas seuraavaan peliin.

– Aloitusten vastaanoton kanssa meillä oli vähän hankaluuksia, sellaisia mitä meillä ei yleensä ole. Puolan keskihyökkäysten kanssa oli myös ongelmia. Laidoissa oltiin ihan hyvin mukana.

Nilkkansa Viro-ottelussa loukannut Tommi Siirilä pääsi taas kentälle ja pelasi koko ottelun.

– Tommi pelasi hyvin. Oli hienoa, että hän kuntoutui peliin. Siitä iso kiitos meidän kuntoutustiimille, Sammelvuo kiitteli.

Suomi lähti otteluun seitsikolla, jossa passarina oli Eemii Tervaportti, hakkurina Olli-Pekka Ojansivu, yleispelaajina Niklas Seppänen ja Elviss Krastins, keskitorjujina Sauli Sinkkonen ja Tommi Siirilä sekä liberona Lauri Kerminen.

Suomi sai loistavan alun peliin ja repäisi neljän pisteen eron heti alkuun. Johto pysyi pitkään vähintään kahdessa pisteessä, mutta Bartosz Kurekin hurjalla syöttövuorolla Puola nousi 19-18-johtoon. Tilanne oli vielä tasan 23-23, mutta Puola vei kaksi viimeistä pistettä, joista viimeisen Michal Kubiakin ässäsyötöllä. Puola vei ässät 6-2.

Toisessa erässä Puola jatkoi vahvasti ja vei erää pitkään. Suomi tasoitti tilanteeseen 17-17, piipahti pisteen johdossakin, mutta lopun Puola tuli taas vastustamattomasti ja vei erän 25-21.

Kolmannesta erästä tuli selkeimmin Puolan erä. Suomi taisteli hyvin, mutta Puola pääsi karkuun hiukan aikaisemmassa vaiheessa kuin kahdessa ensimmäisessä erässä. Viimeinen erä Puolalle 25-19.

Lähde: Lentopalloliitto