Kansainvälinen antidopingtoimisto WADA on kadottanut yhteyden avaintodistajaansa Grigori Rodtshenkoviin, kertoo uutistoimisto TASS.

WADA:lla ei ole tällä hetkellä aavistustakaan missä Venäjän antidopingtoimisto RUSADA:n laboration entinen pomo Rodtshenkov on. Tästä johtuen WADA on joutunut vapauttamaan peräti 95 venäläisurheilijaa, joita epäiltiin dopingin käytöstä, kertoi New York Times aiemmin.

– Rodtshenkov on jossain Yhdysvalloissa. Emme ole olleet yhteydessä häneen, vahvistaa WADA:n puheenjohtaja Craig Reedie.

Reedie vahvisti myös venäläisviestimelle, että New York Timesin paljastus pitää paikkaansa. Reedien mukaan New York Timesin ei olisi pitänyt paljastaa tietoja.

WADA:n nimeämän Richard McLarenin työryhmän julkistaman raportin mukaan Venäjällä on ollut valtiojohtoinen dopingohjelma. Vaikka venäläisurheilijoita vapautuukin syytteistä, Kansainvälisellä Olympiakomitella on yhä kaksi erityistä tutkintaryhmää Denis Oswaldin ja Samuel Schmidin johdolla. Heidän työnsä jatkuu Venäjän vilpin selvittämiseksi. Tapetilla ovat Sotshin olympialaisissa tapahtunut massiivinen huijaus (lue uutinen) sekä Venäjän valtiojohtoinen dopingsysteemi.