Professori Richard McLaren seisoo vankkumattomana tutkimustulostensa takana, kanadalaisen oikeustieteen professorin toimisto viestittää.

Venäjän riippumattoman antidopingkomission puheenjohtaja Vitali Smirnov väitti maanantaina (uutinen), että McLaren ja WADA olisivat kääntämässä takkinsa, eikä Venäjää ei enää syytettäisi valtiojohtoisesta dopingohjelmasta.

McLaren painottaa tavanneensa Smirnovin viimeksi vuonna 2016 Zürichissä. Tuolloin venäläinen vaati McLarenia perumaan väitteensä, että Venäjällä olisi valtiollisesti tuettu dopingjärjestelmä.

Smirnovin argumentti oli, että Venäjällä ”valtiollinen” viittaa aina ylimpään valtiojohtoon, mutta McLarenin todisteet poliittisesta vaikutuksesta ulottuvat vain urheiluministeriöön saakka.

McLaren suostui ja muutti toiseen raporttiinsa muodoksi ”systemaatiittinen dopingtestien vältteleminen”.

Kanadalaisprofessorin toimisto tiedottaa:

– Professori McLaren on toisen raportin julkistamisen yhteydessä joulukuussa 2016 selittänyt muutosten taustat. Hän painotti tuolloin, ettei tosiasioihin tai raportin johtopäätöksiin ole tullut muutoksia.

Venäjän dopingpommi räjähti, kun Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF hyllytti venäläisurheilijat marraskuussa 2015 McLarenin työryhmän paljastettua Venäjän valtiojohtoisen ja suunnitelmallisen dopingohjelman. Venäjä manipuloi myös Sotshin vuoden 2014 olympialaisten dopingnäytteitä. Venäläishiihtäjiä on yhä väliaikaisessa kilpailukiellossa.

Lähde: Sport1