Emilia Kanerva voitti pronssia judon alle 21-vuotiaiden EM-kilpailuissa Mariborissa, Sloveniassa.

Ensimmäisessä ottelussaan Kanerva voitti melko ylivoimaisella tavalla Belgian Seline Delenin, joka päätyi lopulta Kanervan pitävään sidontaan. Toisessa ottelussa Serbian lupaus Anja Obradovic sai tuta jatkoajalla Kanervan lonkkaheiton.

Puolivälierässä Kanerva joutui Tanskan Laerke Olsenin pahaan ristikahvaotteeseen ja lensi niin sanotusti katon kautta selälleen ja sitä myötä keräilyotteluihin.

Keräilyssä Kanerva sai luovutusvoiton loukkaantuneesta italiaiaisesta, ja pronssiotteluun tuli vastaan sarjan ykkössijoitettu britti Lubjana Piovesana. Ottelu meni saman käsikirjoituksen mukaan kuin kuukautta aiemmin Berliinissä. Tasaisessa ottelussa britti sortui kaksi kertaa valehyökkäyksiin, joista jälkimmäinen tuli jatkoajan alussa.

Näin Kanerva otti itselleen ensimmäisen arvokisamitalin alle 21-vuotiaiden ikäluokassa kolmen alle 18-vuotiaana saavutetun mitalin jatkoksi.

– Tiesin olevani iskussa ja että on hyvät mahikset, Kanerva kertoi kisan jälkeen. Hävityn lohkovoitto-ottelun jälkeen iski pieni epäuskon hetki.

– Pronssiotteluun tuli vastaan kova britti, jonka olin kuitenkin voittanut aiemmin. Tiesin että pystyn siihen, mutta en ollut varma voitosta.

Mitaliottelussa Kanerva onnistui mielestään ottelemaan tarkasti ja taktisesti.

– Pyrin hallitsemaan vahvalla otteella ja kaveri teki virheet.

Maajoukkuevalmentaja Markus Pekkola iloitsi siitä, että Kanerva on pystynyt nousemaan Euroopan kärkeen myös uudessa ikäluokassa.

– Emilia pystyi tosi hyvin ottamaan omalla tasollaan. Etenkin taktinen osaaminen on parantunut viime vuoden aikana.

Lähde: Judoliitto