Ex-seiväshyppääjä Sergei Bubka tuli välittömästi julkisuuteen, kun mies sai kuulla korruptiosyytöksistä.

Kuten kerroimme, ranskalainen Le Monde -lehti kohautti jälleen tiistaina yhdistäen seiväshypyn entisen suuruuden laajaan yleisurheilua ravistelevaan korruptiojuttuun (LUE LISÄÄ TÄSTÄ!).

Bubka myöntää , että rahaa on liikkunut hänen ja Venäjän yleisurheiluliiton entisen puheenjohtaja Valentin Balahnitshevin välillä. Mitään laitonta Bubka ei sano tehneensä.

– Le Monde on väärässä. Vuoden 2009 Balahnitshev-maksu liittyi tunnettuun seiväshyppykisaan, kertoo Bubka iSportille.

– Voin sanoa, että minun ääntäni ei kukaan ostanut. Minun kohdallani ei voida puhua minkäänlaisesta korruptiosta.

Kyseinen seiväshyppykisa ”Pole Vault Stars” oli Donetskissa järjestetty Bubkan luomus, joka liitettiin myös IAAF:n kisakalenteriin. Siellä kisasi kovia seiväshyppäääjiä ja kuuden metrin ylittäjiä.

Uutistoimisto AFP kertoi hiljattain, että Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) jäsenille tarjottiin lahjusrahaa, jotta Rion kisajäsenyys varmistuisi äänestyksessä. Bubka ei ole ensimmäinen KOK:n jäsenenä oleva ex-urheilutähti, joka on Le Monden tulilinjalla. Le Monde kertoi jo aiemmin, että entinen pikajuoksijatähti Frankie Fredericks olisi saanut juuri ennen Rion olympiavalintaa 300 000 dollaria brasilialaiselta liikemieheltä. KOK-jäsen Fredericksin mukaan summa oli kuitenkin vain palkkio konsultoinnista. Fredericks erotettiin väliaikaisesti kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:stä lahjusepäilyjen vuoksi.