Yhdysvaltalainen UFC-tähti Chael Sonnen on viikonloppuna Espoossa järjestettävien lukkopainin MM-kisojen yksi kovimmista nimistä. Lauantain ja sunnuntain aikana kilpailtava ADCC World Championship -tapahtuma järjestetään 12. kerran ja ensimmäistä kertaa Suomessa.

Painoluokittain käytävien maailmanmestaruusmittelöiden lisäksi kilpailuissa otellaan Superfight-otteluita, joissa iskevät yhteen mm. brasilialaisen jujutsun kaksinkertainen ADCC-mestari Renzo Gracie ja vapaaottelun moninkertainen UFC-mestari Matt Hughes.

Turnaus on taatusti kovatasoinen, sillä paikalla on esimerkiksi 55 maailmanmestaria ja seitsemän UFC-tason vapaaottelijaa.

– Sonnen oli Ultimate fighter -tv-sarjassa valmentajana. Hän on valtavan suosittu Yhdysvalloissa, MM-kisojen puuhamies ja lajin voimajärjestön ADCC:n Euroopan toimintojen presidentti Marko Leisten hehkuttaa Iltalehden haastattelussa, minkä voit kokonaisuudessaan lukea täältä.

Ottelijoita Espoossa on reilut sata. Sinivalkoisia värejä viikonlopun koitoksissa kantavat Erno Elgland, Janne-Pekka Pietiläinen, Tero Pyylampi ja Jesse Urholin sekä Venla Luukkonen ja Elvira Karppinen.

ADCC on merkittävin lukkopainijärjestö maailmalla. Lajissa on tarkoituksena hallita vastustajaa pystyasennossa tai matossa käsi- ja jalkalukkojen tai kuristusten avulla.