Ammattinyrkkeilijä Juho Haapoja puolustaa Euroopan Unionin alemman raskaansarjan mestaruuttaan Kauhavan Alahärmässä 21. lokakuuta. Suomalainen valmistautuu otteluun Alexandru Juria vastaan Lontoossa ja etelämmässä Euroopassa.

Ennen Haapojan ottelua Power Parkissa isketään myös ensimmäistä kertaa Suomen nyrkkeilyhistoriassa jaossa olevasta ylemmän keskisarjan (alle 76,205 kg) SM-vyöstä.

Henri Kekäläinen ja Timo Laine ottavat yhteen ottelussa, jonka kestoksi on kaavailtu SM-sääntöjen mukaan kymmenen kolmen minuutin erää.

– Harmittaa toki etten saanut Saksan-matsia kotiin käännettyä, mutta itseluottamusta se reissu kyllä kasvatti. Tuli huomattua, että kehitystä on tapahtunut ja oikealla tiellä ollaan, vuonna 2013 ammattilaiseksi siirtynyt Kekäläinen sanoo boxing.fin tiedotteessa viitaten Saksassa kesällä käymään taistoon, jossa hän taipui olympialaisissakin otelleelle Patrick Wojcickille.

– SM-vyötä olen jo jonkin aikaa välietappina himoinnut, mutta muilla suomalaisilla ei ole paljon ollut haluja samaan kehään. Laineen Timolle hatunnostot uskalluksesta. Arvostukseni saa, mutta vyötä nostelen matsin jälkeen minä. Kova on jätkä, jos kymmenen erää aikoo lappilaisessa saunassa loppuun asti seistä, Kekäläinen jatkaa.

Laineen suoritustasossa on ollut suuriakin vaihteluita, mutta viime vuosien aikana ura on saanut lisäpotkua. Hän lähtee kommenteista päätellen jäätävällä itseluottamuksella otteluun, josta vain ja ainoastaan voitto on mielessä.

– Tällaiset matsit sytyttävät aina ottelu- ja treenihalut huippuunsa. Kekäläinen on aito haaste, mutta saa vielä tällä kertaa jäädä odottamaan omaa aikaansa myöhempään, Laine puolestaan tuumaa.