Amerikkalaisen jalkapallon pelaaja Michael Bennett koki kauhun hetkiä elokuun lopulla Las Vegasissa.

Seattle Seahawksin puolustuksen linjamies oli Las Vegasissa seuraamassa Floyd Mayweatherin ja Conor McGregorin välistä nyrkkeiluottelua. Matsin jälkeen Bennett lähti hotelliaan kohti.

– Sadat ihmiset kuulivat jotain, mikä kuulosti aseen laukaukselta. Muiden ihmisten tavoin juoksin ääntä pakoon turvaa etsien. Poliisit poimivat minut ja osoittivat aseillaan. En tehnyt muuta kuin olin musta mies väärässä paikassa väärään aikaan, Bennett kirjoitti Twitterissä julkaisemassa kirjeessään.

Tämän jälkeen poliisi käskytti NFL-tähden maahan.

– Toinen heistä asetti aseensa pääni lähelle ja varoitti, että jos liikun, niin hän ampuu pääni irti. Sitten toinen poliisi asetti polvensa rajusti selkäni päälle ja minun oli vaikea hengittää. He laittoivat käsiraudat niin kireälle, että sormeni olivat tunnottomia. Poliisien liiallinen voimankäyttö oli sietämätöntä, Bennett kuvaili.

Poliisit siirsivät Bennettin poliisiautoon, vaikka NFL-tähti yritti muistuttaa virkavaltaa hänen oikeuksistaan. Tarkastaessa miehen tietoja poliiseille selvisi Bennettiin henkilöllisyys. Bennett pääsi vapaaksi, mutta hän ei saanut poliiseilta selitystä tapahtuneelle.

– Olen aina ollut sitä mieltä, että on oikein puolustaa oikeutta. Otteluiden alussa kansallislaulun aikana istun penkillä, koska tässä maassa ei ole tasa-arvoa. Sillä ei ole väliä kuinka paljon ansaitsee tai mikä titteli on. Kun ihminen nähdään neekerinä, niin häntä kohdellaan sellaisena, Bennett jyrisi.

Bennett on jättänyt tapahtuneesta tutkintapyynnön Oaklandin kansalaisoikeuksien asiamiehelle.