Pohjois-Korea on esiintynyt Etelä-Korean talviolympialaisiin liittyvissä uutisissa lähinnä negatiivisesti maan ydinasekokeilujen takia, mutta osataan Pohjois-Koreassa myös urheilla.

NBC Sportsin mukaan Pohjois-Korea saattaa saada tällä viikolla ensimmäiset edustajansa tuleviin olympiakisoihin, mikäli pariluistelijat Ryom Tae Ok and Kim Ju Sik pärjäävät viimeisessä Nebelhorn Trophyn olympiakarsinnassa Saksassa.

Pohjoiskorealaisparin on päästävä neljän sakkiin maiden joukossa, joilla ei vielä ole taattua paikkaa talviolympialaisissa. Ottaen huomioon viime kauden pisteet, ovat Ryom Tae Ok ja Kim Ju Sik menossa vahvasti kisoihin.

Korean niemimaan turvallisuus on puhuttanut Pohjois-Korean ydinasekokeilujen vuoksi. Talvikisojen isäntäkaupunki Pyeongchang sijaitsee vain 80 kilometriä Pohjois-Korean rajasta. Pohjois-Korean osallistumista itse kisoihin ollaan pidetty tärkeänä turvallisuustilanteen takia (UUTINEN).