Ranskalaislehti Le Monde on liittänyt seiväshypyn legenda Sergei Bubkan yleisurheilun laajaan korruptiojuttuun.

Bubka on Ukrainan olympiakomitean puheenjohtaja, kansainvälisen Olympiakomitean jäsen sekä kansainvälisen yleisurheiluliitto IAAF:n varapuheenjohtaja. Le Monde kertoo Bubkan, IAAF:n entisen markkinointikonsultti Papa Massata Diackin ja Venäjän yleisurheiluliiton entisen puheenjohtaja Valentin Balahnitshevin välillä tapahtuneista epäilyttävistä rahasiirroista. Sama 45 000 dollarin summa olisi kiertänyt Bubkan ja Balahnitshevin ja Diackin välillä.

Diackia on syytetty korruptiosta ja rahanpesusta ja hän on elinikäisessä toimintakiellossa. Tammikuussa 2016 myös Balahnitshev tuomittiin elinikäiseen toimintakieltoon venäläisurheilijoiden positiivisten dopingnäytteiden manipuloinnista.

Uutistoimisto AFP kertoi hiljattain, että Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) jäsenille tarjottiin lahjusrahaa, jotta Rion kisajäsenyys varmistuisi äänestyksessä. Bubka ei ole ensimmäinen ex-urheilutähti Le Monden tulilinjalla. Le Monde kertoi jo aiemmin (uutinen), että entinen pikajuoksijatähti Frankie Fredericks olisi saanut juuri ennen Rion olympiavalintaa 300 000 dollaria brasilialaiselta liikemieheltä. KOK-jäsen Fredericksin mukaan summa oli kuitenkin vain palkkio konsultoinnista. Fredericks erotettiin kuitenkin väliaikaisesti kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:stä lahjusepäilyjen vuoksi.

Lähde: RIA Novosti