Suomen miehet olivat varsin mainiossa iskussa yleisurheilun Ruotsi-ottelun ensimmäisenä päivänä Tukholmassa. Upean avauspäivän ansiosta Suomi haastaa rakasta länsinaapuria tosissaan miesten ottelun ollessa yötauolla tilanteessa 118-125 Ruotsin hyväksi.

Sinivalkoiset pääsivät juhlimaan useampaa lajivoittoa, sillä esimerkiksi kuulassa lajivoiton vei Arttu Kangas (kuvassa) 18,72 kantaneella kaarella. Timo Kööpikkä pukkasi kolmanneksi ja Tomas Söderlund neljänneksi.

Myös korkeushypyssä Suomi juhli, sillä Samuli Eriksson voitti tuloksella 211 ja Valtteri Välimäki täydensi kaksoisvoiton hypättyään 208. Jesse Huttunen puolestaan jäi kuudenneksi tuloksella 201.

– Tulos oli alakanttiin, muttei sillä väliä, kun voitto tuli. Yksi kisa on vielä Hollannissa, jos siellä saisi ennätykseen lisää, suomalaissankari summasi Yle Urheilun TV-lähetyksen haastattelussa, ja jatkoi:

– Pisteet piti mennä Ruotsille, mutta taisteltiin ne Suomelle, Eriksson viittasi ennakko-odotuksiin.

Moukarissa voittoon nakkasi Henri Liipola, joka lennätti lekaa 70,90 metriä. Tuomas Seppänen linkosi kolmanneksi, kuulamies Arttu Kankaan veli Aaron Kangas oli neljäs.

– Oli vähän tahmean tuntuista. Vielä on pari kisaa, missä aion heittää ja metsästää ennätystä. Voittaminen on aina kivaa, se ajaa minua eteenpäin, Kalevan Kisat ja nyt siis Ruotsi-ottelun voittanut Liipola summasi Ylen TV-lähetyksessä.

Ottelu jatkuu ja päättyy huomenna sunnuntaina.