Ruka Nordicissa on tänä vuonna ennätysmäärä sekä maailmancupin osakilpailuja että tapahtumaan osallistuvia maita.

Mäkihypyn, yhdistetyn ja maastohiihdon maailmancupit käynnistyvät kertarysäyksellä Rukalla 23.-26. marraskuuta. Osakilpailuja on yhteensä 11 ja osallistujamaita yli 30.

– Joukkueiden määrässä näkyy ehdottomasti olympiavuoden vaikutus. Se on talviurheiluvuoden kohokohta ja monelle siihen valmistautuminen kilpailuissa alkaa nimenomaan Rukalta marraskuussa. Tämä on meille erittäin hieno asia, Ruka Nordicin pääsihteeri Seppo Linjakumpu iloitsee Hiihtoliiton tiedotteessa.

Osallistujamaita on vahvistettu 34. Tänä vuonna Rukalla nähdään ensimmäistä kertaa Turkki mäkihypyssä sekä mm. Islanti maastohiihdossa. Aiempi osallistujamaiden ennätysmäärä oli 29 joukkuetta.

Myös yleisömäärän toivotaan seuraavan muiden ennätysten vanavedessä.

– Toivottavasti saamme tähän ennätysten vuoteen myös yleisöennätyksen. Pohjoismaiset hiihtolajit ovat hyvässä nosteessa ja toivomme, että se näkyy myös meidän kävijämäärässämme, Linjakumpu kertoo.

– Suomessa on nyt hiihtobuumi päällä ja Lahden kisojen hyvä perintö näkyy niin yleisön kuin median kiinnostuksessa. Uskon, että meillä voi olla tulossa monellakin eri mittarilla kaikkien aikojen Ruka Nordic, suomen Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala kommentoi.