Ronnie O’Sullivanin polttavat lausunnot ovat jälleen aiheuttaneet polemiikkia. Elävä snooker-legenda latoi esimerkiksi Twitterissä melkoisen tylyä kieltä kollegoistaan.

Vaikka lausunnot tökeröitä ovatkin, voi niillä olla jopa positiivisia vaikutuksia O’Sullivanille – hän nimittäin voi saada näkyvyyttä yhä enemmän kirjabisnekselleen. Englantilaistähden ensimmäinen romaani julkaistiin vuosi sitten, toinen osa tulee julki lähtitulevaisuudessa.

– Veikkaan, että kyse on kirjasta. Kaikki liikenne, jota hän voi saada sosiaalisen median kautta sivuilleen, on hänelle voittoa. Snookerin kannalta tilanne on toinen, toinen snooker-huippu Shaun Murphy arvioi Ilta-Sanomien haastattelussa.

Artikkelin mukaan sekä O’Sullivan että Murphy pitävät esikuvanaan Steve Davisia. O’Sullivan ja Davis ovat ihmisinä kuitenkin täysin erilaisia – joista valloilla oleva episodi toimii mainiona esimerkkinä.

– Paitsi huikeana pelaajana Davis innoitti minua siinä, miten hän puhui pelistä kunnioittavaan sävyyn. Davis ajatteli aina snookerin parasta. Ronnie taas ajattelee omaa parastaan. Se on todella sääli, Murphy pauhasi.

Vaikka O’Sullivanin kommentit Murphyn saivatkin kiehumaan, ei hän halua, että legendaa rangaistaisiin tavalla tai toisella. Hän toimii lajin lähettiläänä omalla tavallaan.

– Ronnie on suurin tähtemme, ja jos liitto rankaisee häntä ankarasti, hän jää kotiinsa. Sitä ihmiset, minä mukaan lukien, eivät halua. Ronnie on kaikkien aikojen paras pelaaja, siitä ei ole kysymystäkään. Onko hän sen sijaan lajille paras lähettiläs? Ei todellakaan.

Voit lukea Ilta-Sanomien haastattelun kokonaisuudessaan täältä.