Ensi kesän yleisurheilun MM-kisat Dahussa ovat mahdollisesti täysin erilainen tapahtuma kuin tämän kesän MM-kisat Lontoossa.

Kansainvälisen yleisurheiluliitto IAAF:n puheenjohtaja Sebastian Coe paljasti, että hän pyrkii uudistamaan radikaalisti IAAF:n tapahtumia osana tavoitetta säilyttää yleisurheilu oleellisena osana urheilun viihdekenttää.

– Kaikki vaihtoehdot ovat tällä hetkellä pöydälläni ja suhtaudun kaikkiin ehdotuksiin avoimin mielin. Lontoon MM-kisat olivat mahtava tapahtuma mutta onko se enää kovin käytännöllistä, että kisat jatkuvat 10 päivän ajan? Ehkä voisimme ottaa mukaan pienemmän määrän urheilijoita ja tiivistää kilpailutahtia? Coe pohtii Eurosportin mukaan.

– Tapahtumissa on oltava draamaa. Meidän kilpailukautemme täytyy olla järkeenkäypä. Meidän täytyy sukeltaa syvälle seuraavana kahden vuoden aikana ja ymmärtää, mitä haluamme lajiltamme seuraavan 30 vuoden aikana, Coe vaati.

Coe pohtii uudistuksia yleisurheiluun ottamalla mallia muista urheilulajeista ja sarjoista.

– Miksi olemme jämähtäneet 400 metrin radalle? Voisimme kilpailla myös 300 ja 200 metrin radoilla. Entä urheiluseurat, kaupungit ja yritykset? Mitä jos yleisurheilussakin olisi draft-tilaisuuden tai IPL:n (Intian krikettiliiga) huutokaupan tuomaa jännitystä? Coe pohti.