Habib Nurmagomedov on tekemässä paluuta UFC-häkkiin vuoden poissaolon jälkeen.

Lahjakas ja vielä voittamaton (24-0, UFC 8-0) venäläisottelija havittelee jälleen kerran matsia kevyen sarjan Tony Fergusonia vastaan. Kaksikolla on sikäli synkkä historia, että sovittu UFC-mittelö on jouduttu perumaan kolme kertaa. Näin kävi viimeksi tämän vuoden maaliskuussa, kun venäläinen kiidätettiin ottelua edeltävänä päivänä sairaalaan painonpudotuksesta aiheutuvien komplikaatioiden takia.

Nyt Nurmagomedov vakuuttaa olevansa 100-prosenttisessa kunnossa piipahdettuaan myös selkäoperaatiossa. Dagestanilainen vieraili maanantaina ”The MMA Hour” -ohjelmassa. Nurmagomedov sanoi, että on 80 prosenttia mahdollista, että hänet nähdään UFC-areenalla tositoimissa 30. joulukuuta Las Vegasissa.

Nurmagomedov itse haluaisi otella vihdoin Fergusonia vastaan, mutta päätös on täysin UFC:n harteilla. Ferguson nappasi nimittäin äskettäin kevyen sarjan väliaikaisen mestaruusvyön, jota Conor McGregorin on seuraavaksi puolustettava. UFC-pomo Dana White on jo useasti toittanut nimenomaan McGregorin ja Fergusonin mittelöä, ellei sitten UFC päädy rahamittelöön McGregorin ja Nate Diazin välillä.

– Elämässäni alkaa nyt erittäin mielenkiintoinen vaihe. Toivottavasti UFC antaa minulle mestaruusmatsin. Haluan ottaa kaiken takaisin loppuvuonna, kertoi Nurmagomedov.

– Mutta ensiksi UFC:n on järjestettävä Conorin ja Nate Diazin kolmas matsi. Sen jälkeen minä vastaan Tony, koska minun mielestäni Tony on todellinen mestari.