Venäjän talviolympiajoukkue roikkuu yhä löysässä hirressä.

Etelä-Korean olympialaiset lähestyvät uhkaavaa vauhtia, mutta Venäjällä ei ole vieläkään mitään takeita, että se voisi edes osallistua Pyeongchangin kekkereihin.

Venäjän urheiluministeri Pavel Kolobkovin mukaan Venäjän maajoukkueurheilijat valmistautuvat kaikesta kohusta huolimatta täyttä häkää kisoihin. Kansainvälinen olympiakomitea on analysoinut uudelleen 254 venäläisurheilijan dopingnäytteet Sotshin vuoden 2014 talviolympialaisista, jossa Venäjän epäillään huijanneen.

Kolobkov kertoi venäläismedialle tutkimusten kehittymisestä.

– Kansainvälinen olympiakomitean tutkintakomissiot tekevät yhä työtään. En voi mitään kommentoida, mutta toivottavasti tulos olisi negatiivinen, sanoi Kolobkov.

– Kansainvälinen olympiakomitea sanoi, että kuulemme tulokset marraskuun lopun ja joulukuun alun tienoilla. Ennen sitä mitään tietoja ei julkisteta.

WADAn nimeämä Richard McLarenin työryhmän julkistaman raportin mukaan venäläisurheilijoiden näytepulloja avattiin salaa Sotshissa Venäjän tiedustelupalvelu FSB:n avulla. McLarenin mukaan Venäjä siis vaihtoi näytteet puhtaisiin ennen kuin ne analysoitiin.

Venäjä saalisti Vancouverin talvikisoista 15 olympiamitalia. Venäjälle varsin (mitalitaulukon yhdestoista) vaatimattoman mitalisaldon on epäilty olevan yhtenä syynä valtiojohtoisen dopingsysteemin kehittämiselle. Sotshin kotikisoissa neljä vuotta myöhemmin Venäjä saikin jättipotin kiilaamalla mitalitaulukon ykköseksi peräti 33 olympiamitalilla.