Viisinkertainen pikaluistelun olympiavoittaja ja moninkertainen maailmanmestari Claudia Pechstein, 45, on lähdössä jo seitsemänsiin olympialaisiin helmikuussa.

AFP:n mukaan saksalaislegenda varmisti olympiapaikkansa sunnuntaina oltuaan ykkönen 5 000 metrillä Stavangerissa maailmancupissa ajalla 6.56,60. Pechsteinille olisi riittänyt olympiapaikkaan jopa se, että hän olisi sijoittunut kahdeksan parhaan joukkoon. Etelä-Korean helmikuinen olympiamatka on enää Saksan olympiakomitean vahvistusta vailla, minkä oletetaan olevan pelkkä muodollisuus.

– Olen erittäin ylpeä itsestäni. Tavoitteenani oli alittaa seitsemän minuuttia, mutta tuo on aivan hullu aika, Pechstein kertoi ZDF:lle.

– Olen aikataulussa ja nyt kyse on vain siitä, että pysyn terveenä.

Pechstein on kaikkien aikojen menestynein olympiapikaluistelija. Saksalaisnaisen vyöllä on viisi kultaa, kaksi hopeaa ja kaksi pronssia olympiatasolta Albertvillen vuoden 1992 kisoista lähtien.

Pechstein missasi kuitenkin yhdet olympialaiset vuonna 2010 saatuaan kahden vuoden kilpailukiellon veridopingista vuonna 2009. Pechstein käy yhä oikeustaistelua tuomiostaan. Pechstein veriarvot olivat testeissä epänormaalit, mutta hän ei koskaan jäänyt kiinni dopingin käytöstä.