Venäjän suurimman urheilulehden mukaan ampumahiihdon kaksinkertainen olympiavoittaja Olga Zaitseva on myös dopingsyytettyjen penkillä.

KOK eli Kansainvälinen Olympiakomitea epäilee Zaitsevaa dopingrikkomuksesta, jonka hän on tehnyt Sotshin vuoden 2014 olympialaisissa. KOK:n tutkintakomissio kuulustelee Zaitsevaa marraskuun lopulla.

Zaitseva on lukenut lehdistöstä mitä erilaisimpia dopingkirjoituksia. Venäläismedian mukaan Zaitsevan dopingnäytepullosta on löytynyt naarmuja.

– Olen lukenut itsestäni sellaisia yksityiskohtia, joita ei voi sanoin kuvailla. Olen esimerkiksi muka kieltäytynyt kommentoimasta, vaikkei kukaan ole edes yrittänyt soittaa minulle, ihmettelee Zaitseva venäläismedian toimintaa.

– En tiedä mitään näistä naarmuista, enkä Sotshin testinäytteistä, joista media kirjoittelee. Tiedän vain, että näistä näytteistä on aloitettu tutkimus.

Zaitseva väittää, ettei ole antanut urallaan yhtään epäilyttävää dopingnäytettä. Hän saavutti Sotshissa viestihopeaa ja on moninkertainen arvokisamitalisti. Zaitseva on jo lopettanut aktiiviuransa, mutta on jatkanut lajin parissa Venäjän naisten ampumahiihtomajoukkueen valmennuksessa.

KOK:n kurinpitolautakunta kuulee maanantaina myös kahta muuta venäläistä ampumahiihtäjää Olga Viluhinaa ja Jana Romanovaa (UUTINEN).

Viluhina ja Romanova ovat jo päättäneet urheilu-uransa. Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU asetti Viluhinan ja Romanovan väliaikaiseen kilpailukieltoon viime joulukuussa ns. McLarenin dopingraportin perusteella.