Yleisurheilu.fi viestii sivuillaan, että Suomen Urheiluliiton – lyhenteeltään SUL – toimitusjohtaja Jarmo Mäkelä jää eläkkeelle ensi kesänä. Silloin takana on 32 vuoden työura yleisurheilun kotimaisen lajiliiton valmennuksen ja hallinnon tehtävissä. 62-vuotias Mäkelä eläköityy elokuussa lakisääteisen eläkeiän täyttyessä.

– Koko sen ajan, jonka olen Urheiluliitossa työskennellyt, koti on ollut muualla kuin Helsingissä, jossa liiton toimisto on. Perhe on antanut tälle tukensa. Nyt on aika vähentää matkustamista ja antaa aikaa läheisille, Mäkelä kertoi.

Mäkelä on tehnyt hyvää työtä, joten hän voi jättää Urheiluliiton hyvillä mielin.

– Talous ja oma varainhankinta ovat nyt ja jatkossa korostetussa asemassa urheilujärjestöjen työssä. Urheiluliitossa se on tiedostettu, ja siihen on valmistauduttu liiketoimintojen vahvistamisella ja niiden kokoamisella omaksi yksikökseen, Mäkelä valaisi.

– Seuratoiminnan tukemiseen on panostettu systemaattisesti jo pidempään. Se on rakentanut yleisurheilulle vahvan perustan urheilulajien ja -seurojen välisessä kilpailussa.

Hyvältä näyttää myös yleisurheilun urheilullisella puolella. Tulevat vuodet todennäköisesti vahvistavat tätä käsitystä.

– Valmennusjärjestelmässä rakennetaan erittäin isoa muutosta. Tulevat vuodet näyttävät, miten siinä onnistutaan. Oma uskoni siihen ja lajin vetovoimaan on vahva. Nuorten sarjoista on nousemassa erittäin vahvoja ikäluokkia.