Venäläiset kelkkailutähdet Aleksandr Tretjakov ja Jelena Nikitina eivät saa osallistua maailmancupiin.

Kansainvälinen kelkkailu- ja skeletonliitto tiedottaa verkkosivuillaan, että dopingista tuomitut venäläiset on hyllytetty toistaiseksi. NBC Sportsin mukaan Tretjakovin ja Nikitinan suunnitelmissa oli kisata Whistlerissä Kanadassa viikonloppuna maailmancupissa.

Sotshin vuden 2014 olympialaisten skeletonin voittaja Tretjakov menetti ykkössijansa, sillä KOK tuomitsi miehen dopingrikkomuksesta laajassa huijausvyyhdissä. Tretjakovin tulokset mitätöidään ja hän saa elinikäisen olympiapannan.

Lisäksi Venäjä menetti toisen kelkkailumitalin Sotshista. Nikitinalta otetaan pois skeletonin olympiapronssi. Nikitina saa myös elinikäisen olympiapannan.

Venäläiset skeletonistit Maria Orlova ja Olga Potylitsyna saivat myös elinikäisen olympiapannan. Heidän tulokset mitätöidään niin ikään Sotshin talvikisoista.

Kansainvälinen kelkkailu- ja skeletonliitto otti siis huomattavasti tiukemman linjan kuin FIS. Kansainvälinen hiihtoliitto sen sijaan päästää (UUTINEN) tuomitut venäläishiihtäjät kilpailemaan tänä viikonloppuna Rukalla. FISin päätös on herättänyt suurta ihmetystä kansainvälisissä hiihtopiireissä.