Kansainvälinen hiihtoliitto FIS teki vaikean päätöksen torstaina.

Venäläiset Kansainvälisen Olympiakomitea KOK:n jo tuomitsemat maastohiihtäjät saivat pienimuotoisen erävoiton, sillä FIS laskee venäläiset maailmancupiin – ainakin toistaiseksi. Yhtä hyvin FIS olisi voinut hyllyttää venäläishiihtäjät keskeneräisten tutkimusten ajaksi.

FIS kertoo tiedotteessaan, että FISin dopingpaneelin on odotettava vielä KOK:n kurinpitokomissiolta yksityiskohtaisia todistuksia, joiden pohjalta KOK hyllytti joukon venäläisiä. FIS ei ole omissa tutkimuksissaan löytänyt perusteita venäläisten hyllyttämiseen.

Kansainvälinen Olympiakomitea antoi Aleksandr Legkoville, Jevgeni Beloville, Maksim Vylegzhaninille, Aleksei Petuhoville, Jevgenia Shapovalovalle ja Julia Ivanovalle elinikäiset olympiapannat dopingrikkomuksen takia (UUTINEN). Lisäksi venäläiskuusikon tulokset mitätöitiin Sotshin olympiakisoista, mikä tarkoitti usean mitalin menettämistä.

Venäläisten KOK-panna ei kuitenkaan ulotu kuin KOK:n alaisiin kisoihin.

KOK:n tuomitsemista venäläisistä Rukalla hiihtävät ainoastaan Belov ja Vylegzhanin.