Levillä viikonvaihteessa laskettava maailmancup korkkaa kauden miesten puolella tällä tasolla.

Itävallan Söldenissä pari viikkoa sitten avaus jäi puolitiehen: naiset laskivat jännittävän suurpujottelun lauantaina, mutta sunnuntain miesten kilpailu jouduttiin perumaan kovan myrskyn vuoksi – ja kotimatkat alkoivat.

Suomi lähtee hakemaan menestystä ja kokemusta

Päävalmentaja Janne Haarala odottaa, että toisella kierroksella nähdään sinivalkoiset värit sekä lauantaina naisten kisassa että sunnuntaina miehissä.

– Tietysti tämä on tavoitteemme.

Haaralan kommentteja lisää täältä.

Naisten nuori joukkue hyökkää kauteen Riikka Honkasen johdolla.

– Tämä Levi Black on minulle tuttu rinne ja tykkään laskea siinä. Kauden mittaan painopiste on Eurooppa cupissa. Siellä pitää pystyä parantamaan FIS-pisteitä.

Hilla Hannola ja Kia-Emilia Hakala ovat mukana maailmancup tasolla ensimmäistä kertaa.

Miehissä kaksi kolmikkoa

Miehissä, Suomen joukkueessa trio, Jens Henttinen, Joonas Räsänen ja Victor Malmström, on laskenut maailmancupissa 57 kisassa. Eurooppa Cupissa heillä on listoilla 178 kisaa. Kokemattomampi kolmikko Arttu Niemelä, Teddy Takki ja Robin Bäck lähtee mukaan Niemelän yhdellä maailmancup-startilla ja EC-starttejakin heillä on kasassa vasta 15.

Henttinen ja Räsänen ovat valmistautuneet tähän kauteen maajoukkueen ulkopuolella, Jens ruotsalaisvalmennuksessa Tärnäbyssä.

– Siellä pääsin heti hyvin sisään tiimiin ja homma toimii mukavan leppoisassa hengessä. Tykkään olla siellä. Sunnuntain kisa on yksi muiden joukossa – ja maanantaina mennään taas eteen päin.

Joonas Räsänen on harjoitellut omassa ”Sekka-pois” tiimissään paljolti Michael Ankenyn kanssa. Meillä on vähän samanlainen tilanne ja homma Jensin kanssa ja Jens (Henttinen) on minulle eräänlainen ”veli”, olemme niin paljon olleet yhdessä. ”Sekka pois” on edelleen minun mottoni. Teen tätä jatkossakin vuosi kerrallaan. Levin jälkeen vedän Nor-Amia rapakon takana. EC:n puolella on tarkoitus kiivetä podiumille, tiivistää Räsänen.

Victor Malmström tekee paluuta tälle tasolle monen loukkaantumisen jälkeen. Luja luottamus on haistettavissa juuri tällä hetkellä lyhyelläkin nokalla ja niinpä ”Confidence” on hyvinkin ymmärrettävä tiivistys.

Mikäs on päällimmäisenä tämän hetken valmistautumisessa?

– Vauhtia löytyy, vaikka muille jakaa – ja nyt se pitää siirtää radalle numero rinnassa, toteaa Malmström.

Lähde: Ski Sport Finland